Over

Boekbinder Lucien van der Voort

Al 45 jaar ben ik werkzaam in het grafische vak.

Opleiding
Ik ben begonnen als offsetdrukker en heb me verder bekwaamd tot lithograaf, vlakdrukmonteur en digitaal verwerker. Ik ben in het bezit van verscheidenen vakdiploma’s op grafisch gebied en heb de cursus Staf en Kader aan de Grafische School gevolgd.

Ervaring
Het hand boekbinden heeft altijd mijn interesse gehad en ik heb veel ervaring opgedaan bij de Grafische School in Eindhoven. Van mijn vader Sjef van der Voort, die kunst- en reclameschilder was, heb ik het marmeren geleerd. De zelf- gemarmerde bladen verwerk ik –op verzoek- als schutbladen in de in te binden boeken.

Door de jaren heen heb ik voor onderwijsinstellingen, bedrijven en particulieren al vele boeken vervaardigd, professioneel gerestaureerd en opnieuw ingebonden.

Advies en uitvoering
Verder geef ik ook graag advies over mogelijke inbindmethodes bij boeken, die op beperkte schaal geprint worden, op een andere wijze tot stand komen of gerestaureerd moeten worden.

Tip bij een nieuw in te binden boek
Om een zo mooi mogelijk boek te kunnen realiseren raad ik u aan om in een vroegtijdig stadium –vóór het printen – met mij contact op te nemen. We kunt dan samen kijken naar de inbindmethode die u voor ogen hebt en het daarvoor benodigde stramien van printen bepalen.